• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Jaaroverzicht: deze merken maakten hun debuut in de Belgische winkelstraat in 2019

Jaaroverzicht: deze merken maakten hun debuut in de Belgische winkelstraat in 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het retaillandschap blijft veranderen. Online shops blijven groeien en een deel van de fysieke winkels valt weg. Toch blijven merken in de winkelstraat hun deuren openen. Traditiegetrouw kijkt FashionUnited aan het einde van het jaar terug en zoomt dit keer in op de debutanten in de winkelstraat.

Ted Baker

Brits merk Ted Baker opent in november 2019 de deuren in Antwerpen. Het merk heeft een bijzonder winkelconcept, gebaseerd op diamanten. Onder de huidige winkel van het merk in Londen werd namelijk in 1912 een schat aan juwelen ontdekt en Antwerpen staat bekend als de diamantstad. In het winkelconcept in Antwerpen is zelfs een speciale kluis verwerkt.

Foto’s:Tiny Dreams, Aiki Photography

Tiny Dreams

Tiny Dreams is het modemerk van Nathalie de Schepper. Het merk werd opgericht om kleine vrouwen te voorzien van mooie items. Het nieuwe Belgische merk maakte dit jaar ook het debuut in retail dankzij een pop-up in Antwerpen.

Teym

Slow fashion merk Teym opent in oktober een pop-up in Antwerpen. Het merk lanceert één item per jaar en wil uiteindelijk de perfecte garderobe presenteren. Het merk heeft al een T-shirt, parka, trui, sweatsuit en twee tassen in het aanbod.

Beeld: Wahts

Wahts

Nederlands modemerkWahts opende dit jaar de eerste winkel over de grens, namelijk een pop-up in Antwerpen. “We zijn al een tijdje online actief op de Belgische markt en verkrijgbaar bij een aantal mooie multibrand stores, maar willen de Belgische klant nu bovendien de gelegenheid bieden zich ook offline door het merk te laten inspireren,” aldus mede-oprichter Karin Kostense in het persbericht.

Castart

Belgisch mannenmodemerk Castart startte dit jaar een eigen multibrand winkel in Antwerpen. Naast hun eigen merk verkoopt het ook items van merken uit Groot-Brittannië en Frankrijk. Castart werd opgericht met het doel om meer kleur te brengen in de kledingkast van de man.

By-bar

Het Nederlandse merk By-bar stapt de grens over. Het damesmodemerk opent een pop-up in Antwerpen als onderdeel van de retail uitbreiding.

Norah

Damesmodemerk Norah uit Nederland gaat begin 2019 de grens over naar België. Zoals veel internationale merken opent het bedrijf een eerste winkel in Antwerpen. Norah profileert zich niet als plussize merk, maar biedt wel de maten 36 tot en met 48. Het merk wil in 2020 de honderdste winkel in het portfolio openen, zo vertelde operationeel directeur Mike van Egmond in een interview met FashionUnited eerder dit jaar.

Foto: McGregor persbeeld

McGregor

Niet helemaal een debuut maar wel een rentree: McGregor. In November opende de winkels in Gent en Antwerpen, nadat het merk eerder dit jaar werd geherlanceerd. Begin 2020 zullen winkels in Knokke en Hasselt volgen.

In 2019 vertrokken ook een aantal merken uit de Belgische winkelstraat. Zo sloten in Antwerpen Diane von Furstenberg, Akaso, Karl Lagerfeld, Coccodrillo, River Island en ook Tommy Hilfiger de deuren. Peek & Cloppenburg sluit aan het einde van het jaar ook de deuren in Antwerpen.

Hoofdbeeld: Ted Baker

By-Bar
Castart
McGregor
Norah
Retail
Ted Baker
Teym
Tiny Dreams
WAHTS