• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Teym opent pop-up in Antwerpen en breidt uit met schoenenlijn

Teym opent pop-up in Antwerpen en breidt uit met schoenenlijn

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Teym, het Nederlandse merk dat de perfecte garderobe wil maken door per jaar één item te lanceren, is de grens naar België overgegaan. Het merk heeft een pop-up geopend in Antwerpen, zo meldt oprichter Maxime Cartens tegen FashionUnited. De winkel is vanaf 25 oktober geopend in de Kloosterstraat in de Belgische stad.

Teym heeft al meerdere items voor de perfecte garderobe, aldus het merk. Zo heeft het een T-shirt, parka, een trui, een sweatsuit en twee tassen in het aanbod. Met de volgende ‘klassieker’ stapt Teym echter in een ander segment: de schoenenbranche. Teym werkt achter de schermen namelijk aan een Chelsea Boot, zo vertelt Cartens.

“Dat was zeker een overstap. Ik had wel ervaring met schoenen ontwerpen, maar het is toch een heel nieuw technisch verhaal waarin ik me heb moeten specialiseren.” De schoen wordt handgemaakt in een fabriek in Portugal. Normaal gesproken wil Cartens binnen een jaar een nieuw product lanceren, maar bij de laars heeft het iets meer dan anderhalf jaar geduurd om te ontwerpen, testen en perfectioneren. “Het is zorgvuldig ontworpen om uitzonderlijk comfort te bieden zonder afbreuk te doen aan de verfijnde stijl die kenmerkend is voor Teym.”

De schoenen worden in november gelanceerd.

Antwerpen
chelsea boot
Schoenen
Teym