• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Binnenkijken: Ted Baker opent eerste Belgische winkel

Binnenkijken: Ted Baker opent eerste Belgische winkel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Brits modemerk Ted Baker heeft de eerste eigen Belgische winkel geopend. Het merk heeft zich gevestigd in Antwerpen aan de Huidevetterstraat, zo meldt Ted Baker in een persbericht.

De winkel heeft een bijzonder concept. De opzet is namelijk gemaakt rondom de historische ontdekking van juwelen onder de Ted Baker-winkel in Londen in 1912 en de geschiedenis van Antwerpen als diamantstad. In de Belgische winkel zijn veel verwijzingen te vinden naar diamanten en heeft zelfs een speciale kluis verwerkt in het concept.

Onder de huidige Ted Baker-winkel in Londen werden in 1912, voor het bestaan van het merk, Elizabethaanse en Jacobijnse juwelen ontdekt. Deze waren daar 300 jaar lang verstopt. Meer dan 400 juwelen kwamen tevoorschijn uit een kist. Onder andere parel oorbellen, ringen, hangers, kralen, cameo’s en andere sieraden werden gevonden. De vondst staat nu bekend als ‘The Cheapside Hoard’. In het winkelconcept is onder andere een grote kluisdeur te vinden met daarop ‘Diamond Dozen Co.’ en ‘Ted’s Vault’ wat is ingericht als een bankkluis met allerlei genummerde kluizen. De winkel hangt vol met kroonluchters en uit de muur steken handen met champagneglazen. Op diverse tafels zijn grote ‘diamanten’ te spotten.

Ted Baker baseert winkelconcept eerste Belgische winkel op juwelen vondst uit 1912

Bekijk hier alvast de eerste beelden van de Belgische winkel.

Beeld: Via Ted Baker

Retail
Ted Baker