3 betaalbare tools om het maximale uit uw onderneming te halen

Retail is een vak van constante optimalisatie. U wilt de beste klantervaring aanbieden in uw winkel, maar ook consequent uw relaties onderhouden én ervoor zorgen dat klanten vaker bij u terugkomen. En dit nog los van de standaard werkzaamheden zoals het bijhouden en op tijd aanvullen van uw voorraad en de uren achter de toonbank. Het is veel. 

Gelukkig komen er steeds meer tools op de markt die een deel van deze taken efficiënter helpen uitoefenen. Door bepaalde processen te automatiseren, en daarmee optimaliseren, houdt u niet alleen meer tijd, maar ook meer omzet over aan het einde van de maand. 

Onderstaande programma’s kunt u direct verbinden aan uw retail kassasysteem, waardoor u vanuit één platform uw hele business kunt blijven verbeteren.

  1. Mailchimp

Zet eenvoudig en snel een e-mailmarketing strategie op. Als zelfstandige retailer - juist als zelfstandige retailer - is het belangrijk dat klanten en bezoekers aan u blijven denken. 

Mailchimp helpt u niet alleen bij het bouwen van professionele nieuwsbrieven waarmee u klanten op de hoogte kunt houden van de laatste acties en ontwikkelingen rondom uw onderneming, maar geeft u ook de mogelijkheid tot het opstellen van klantprofielen en -doelgroepen. Zo kunt u aan de hand van hun aankoopgeschiedenis altijd de best passende aanbiedingen communiceren. 

  1. Lightspeed Loyalty

Een eenvoudige motivatie voor mensen om vaker bij u terug te komen is om ze te belonen voor hun loyaliteit. Lightspeed Loyalty is een loyalty programma, maar zorgt er daarnaast voor dat u meer inzicht krijgt in het aankoopgedrag van uw klanten. 

Zo maakt u niet alleen van iedere klant een vaste klant, maar leert u ook uw bestaande vaste klanten beter kennen. Aan de hand van deze data kunt u vervolgens uw voorraad optimaliseren om zo beter de wensen van uw doelgroep tegemoet te komen. 

  1. Planday

Het inplannen en managen van personeel is een herkenbare hersenkraker voor iedere retailer. Uw werknemers vormen vaak de hoogste kostenpost, maar zijn ook het gezicht van uw zaak. U wilt dat ze de ruimte hebben om tijd te besteden aan uw klanten, maar het inplannen van te veel mensen kan u op de lange termijn de das omdoen. 

Planday is een centraal platform voor al uw personeelsmanagement, en zorgt ervoor dat u in minder tijd een beter passend rooster opstelt. Daarnaast helpt het u bij het communiceren van wijzigingen naar uw personeel, en kunt u uw planning naar een hoger niveau tillen door Planday te integreren in uw Lightspeed kassasysteem. Aan de hand van eerder behaalde omzet bepaalt Planday hoe de optimale dagelijkse bezetting eruit ziet voor uw onderneming.

Minimaliseer uw kosten en optimaliseer uw werkprocessen met behulp van bovenstaande tools, die in combinatie met een modern retail kassasysteem ervoor zorgen dat u betere resultaten behaalt, in minder tijd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN