SOS Mode Retail gelanceerd om verruiming sperperiode en verschuiving solden van Mode Unie te steunen

Mode Unie heeft de website sosmoderetail.be gelanceerd waar retailers, merken, agenturen en andere modevakprofessionals het voorstel, de sperperiode te verruimen en solden op te schuiven naar augustus , kunnen steunen. De website is gelanceerd om alle bedrijven die het achter het voorstel staan, te verenigen en het voorstel kracht bij te zetten, zo laat Mode Unie weten in een persbericht.

Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie licht in het bericht toe: “Mode Unie deed het voorstel om de sperperiode te verruimen en de solden te verschuiven al op federaal niveau en heeft ook op Europees niveau de nodige contacten gelegd. (...). We doen er alles aan om de voorgestelde maatregelen te bekomen om ervoor te zorgen dat iedereen in de sector een gelijke start kan nemen wanneer de modewinkels terug open gaan.”

Ze besluit: "Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Zowel door de overheid als door alle betrokkenen in de modesector. We roepen de hele sector dan ook op om zich te verenigen, samen achter één voorstel te staan en solidair te zijn. De noodzaak naar deze maatregel hoeft geen verdere uitleg. Het is nu aan de regering om snel de noodzakelijke maatregelen vast te leggen," aldus Delanghe.

Foto: Tim Mossholder via Pexels

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN