Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

CCV roept op limiet voor contactloos betalen te verhogen

CCV wil dat het limiet voor contactloos betalen verhoogd wordt naar 50 euro per transactie. Ook moet het daglimiet voor contactloos betalen omhoog naar 100 euro, zo meldt de betaalverwerker in een persbericht. Om dit mogelijk te maken moeten zowel banken, als betaalschema’s en betaalverwerkers aanpassingen maken. CCV stelt daarom ook voor om een Belgische Betaalvereniging op te zetten om in de toekomst sneller te kunnen handelen.

Brusselse advocatenkantoor Crowell & Moring heeft een virtuele Covid-19 assistent gelanceerd

In samenwerking met Lawren.io besloot het Brusselse advocatenkantoor Crowell & Moring ‘dat het hoog tijd was een versnelling hoger te schakelen om ondernemers een tool in handen te geven omdat zij met de snelle evolutie van – federale en regionale – maatregelen soms het bos door de bomen niet meer zien’. De twee hebben een virtuele COVID-19 assistant gelanceerd met actuele informatie, gratis toegankelijk via de Brusselse homepagepagina Crowel.com/Locations/Brussels. In de linkerkolom vindt u de “COVID-19 Legal Assistant”.

Het is koffiedik kijken welke maatregelen de overheid nog zal opleggen of wanneer deze kunnen worden beëindigd of versoepeld, stelt het Belgisch advocatenkantoor tegenover FashionUnited. Naast een aantal essentiële maatregelen voor de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, hebben de Belgische overheden ook heel wat steunmaatregelen uitgevaardigd. Bepaalde ondernemingen, zelfstandigen en technisch werklozen kunnen zich hierop beroepen om deze moeilijke periode financieel te overbruggen. Daarnaast rijzen heel wat vragen in verband met de geldigheid en verbreking van overeenkomsten, de toepasselijkheid van “force majeure” (of overmacht), arbeidsrechtelijke kwesties etc, aldus het Brusselse advocatenkantoor.

“Met deze virtuele assistent, vind je eerstelijnsantwoorden op de vele vragen die bedrijven zich stellen inzake tijdelijke sluiting van onderneming, tijdelijke werkloosheid, verlofstelsels, telewerk, schorsing of beëindiging van contracten, on hold zetten of intrekken van job offers, steunmaatregelen,” aldus Crowell & Moring.

Comeos: geef huuruitstel en pas betalingsvoorwaarden aan

Brancheorganisatie Comeos wil dat de coronacrisis wordt erkend als overmacht. Het hoopt dat in samenspraak met de vastgoedsector kan worden besloten dat winkels voor een periode van drie maanden niet de huur nu hoeven te betalen in het kader van overmacht. Comeos wil ook dat de betaaltermijnen nu verlengd worden met 3 maanden. Ten derde is de brancheorganisatie ook van mening dat energiefacturen, die normaal voorschotfacturen zijn op basis van verbruik een jaar eerder, worden herzien. “De winkels zijn nu dicht. Als we normale voorschotfacturen betalen, spelen we bankier van de energiemaatschappijen, dat kan toch niet de bedoeling zijn.”

CRR: meer dan 20.000 Britse winkels heropenen waarschijnlijk niet na lockdown

Meer dan 20.000 winkels in Groot-Brittannië zullen na de lockdown niet meer heropenen, zo verwachten experts van het Centre for Retail Research. Om precies te zijn verwacht dat 20.620 winkels niet meer zullen heropenen en dat 235.714 banen in de retail verloren zullen gaan. De cijfers worden gemeld in het ‘Coronavirus: Lost Lives, Lost Stores en Lost Jobs’ rapport van de organisatie.

Max Mara sluit ook online shop

Niet alleen fysieke winkels sluiten, ook online shops worden stilgelegd zo blijkt uit een e-mail van Max Mara aan klanten. “Vanwege de nieuwste gezondheidsrichtlijnen hebben we besloten om tijdelijk onze leveringen te schorsen en de mogelijkheid om te winkelen online te schrappen.” Het modemerk roept op om vooral nog door de online catalogus te bladeren en een account te maken op het online platform.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN