• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie: 5 procent minder omzet tijdens wintersolden

Mode Unie: 5 procent minder omzet tijdens wintersolden

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De afsluiting van het winterseizoen in België is volgens organisaties Mode Unie, Unizo en Comeos geen succes geweest. Dit blijkt uit een rondvraag onder modehandelaars. Gemiddeld verkochten zelfstandige modehandelaars 5 procent minder dan tijdens de vorige wintersolden, zo meldt Mode Unie in een bericht. De daling komt hoger uit dan de verwachting, deze werd aan het begin van de uitverkoopperiode op 3 procent gezet.

“Het warme winterweer deed in geen geval goed aan de verkoop,” aldus Isolde Delanghe, directeur bij Mode Unie. Dat het weer de uitverkoop parten zou spelen, werd aan het begin al verwacht door de brancheorganisatie. “Naast dit moet echter ook rekening gehouden worden met het veranderende aankoopgedrag van de consument en met het feit dat modewinkeliers anders aankochten en dat hierdoor minder stock was.”

Zo’n 51 procent van alle ondervraagde modewinkeliers geeft aan minder verkocht te hebben dan tijdens de wintersolden van 2016. 35 procent geeft aan evenveel verkocht te hebben en 14 procent geeft aan meer verkocht te hebben. Aan het begin van de wintersolden gaf nog 31 procent van de moderetailers een omzetdaling te verwachten. Maar 6 procent verwachtte een stijging.

De wintersolden eindigt op 31 januari 2018. Aan het einde van de solden blijft gemiddeld 23 procent voorraad van het winterseizoen in de winkel hangen, aldus Mode Unie. Volgens 72 procent van de ondervraagden wordt al gevraagd naar de nieuwe collectie.

Beeld: FashionUnited

Comeos
Mode Unie
Solden
UNIZO
Wintersolden