• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kiabi opent grootste winkel in België

Kiabi opent grootste winkel in België

Door Marjolein Stormezand

19 feb. 2018

Retail

De Franse kledingketen Kiabi heeft zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht geopend. Dat meldt het Belgische Retaildetail. Met een winkeloppervlakte van ruim 1800 vierkante meter is het de grootste vestiging van de modeketen in België.

De nieuwste Kiabi-winkel is gelegen op de eerste verdieping van het Westland Shopping Centre in Brussel. Het is de vijfde winkelopening in België sinds de Noord-Franse discountketen in mei 2016 de deuren van de vestiging in winkelcentrum Docks in Brussel opende.

Volgens Retaildetail is de modewinkel in Anderlecht voorzien van digitale gemakken zoals oplaadplekken voor de telefoon vlakbij de paskamers en een virtuele catalogus om in te bladeren. Wanneer een artikel niet beschikbaar is in de winkel, kan de consument het artikel alsnog thuis laten bezorgen via e-reservaties. Naast digitale voorzieningen is er een speelplaats voor kinderen ingericht.

Het in Noord-Frankrijk gevestigde Kiabi is een van oorsprong Frans retailbedrijf, gericht op de verkoop van kleding en accessoires voor het hele gezin. Het bedrijf werd voor het eerst geïntroduceerd in Ronk, in de buurt van Lille, waar oprichter Patrick Mulliez in 1978 de allereerste winkel opende. Sindsdien maakt het bedrijf deel uit van de Mulliez Group, waar ook Decathlon en het hypermarktconcern Auchan, opgericht door Patrick’s vader Gérard Mulliez, onder vallen. De keten telt 500 winkels en is gevestigd in vijftien landen wereldwijd. De Franse martktleider heeft rond de 10.000 mensen in dienst. In 2015 was de omzet 1,9 miljard euro.

Beeld: Kiabi

Belgie
Brussel
KIABI
Winkelopening