• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Goed eerste soldenweekend maar ‘koude dagen nodig’

Goed eerste soldenweekend maar ‘koude dagen nodig’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Retail

Het eerste soldenweekend heeft een omzetstijging van 4 procent gerealiseerd in vergelijking met vorig jaar. Ondanks de gestegen omzet houdt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) nog een slag om de arm, aldus De Tijd. “Een eerste soldenweekend in de kerstvakantie staat sowieso garant voor het nodige succes,” aldus voorzitter van NSZ Christine Mattheeuws tegen de krant.

De wintersolden ging vorige week goed van start met een lichte omzetstijging. Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, zei al dat het soldenweekend een indicatie gaat zijn voor de rest van de periode. Volgens Mattheeuwse is de 4 procent omzetstijging die in het eerste weekend is behaald niet met zekerheid een indicatie. “Een opsteker, zeker na een enorm tegenvallend jaar. We blijven voorzichtig, de vraag is nu of het succes aanhoudt. Daarvoor zou een aantal aanhoudende dagen met écht koud weer nodig zijn,” aldus de voorzitter.

Aan de start van de solden bleek al dat 5 procent meer voorraad in de rekken hangt vanwege het slechte winterseizoen door het warme najaarsweer. Vooral schoenen, winterjassen, ‘fake fur’ items en items met dierenprints vielen op de eerste dag van solden in de smaak, aldus Comeos.

Beeld: FashionUnited

Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen
Solden
Scroll down to read more