• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wintersolden goed van start: lichte stijging omzet

Wintersolden goed van start: lichte stijging omzet

Door Caitlyn Terra

loading...

De wintersolden zijn goed van start, aldus Comeos. De eerste dag van de koopjesperiode werd weer iets meer omzet gedraaid als vorig jaar, zo blijkt uit de rondvraag van de federatie. Mode Unie meldt dat de eerste dag met eenzelfde verkoopcijfer als vorig jaar werd afgesloten.

De ochtend kwam traag op gang, zo melden zowel Comeos als Mode Unie. Vanaf de middag stroomden de koopjesjagers de winkelgebieden in. “Veel consumenten wachten bewust tot de start van de solden om - dan pas - grotere en duurdere winterstuks zoals jassen en dikke truien aan te kopen,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in het persbericht. “Het is nog te vroeg om van een echte trend te spreken, want heel wat consumenten shoppen vooral in het weekend. Na dat eerste soldenweekend kunnen we pas kijken welke richting de omzetcijfers gaan,” aldus Delanghe. Volgens Comeos vielen vooral schoenen, winterjassen, ‘fake fur’ items en items met dierenprints in de smaak tijdens de eerste soldendag.

Uit de rondvraag van Comeos blijkt dat handelaren hoge verwachtingen hebben voor de solden in de hoop het zwakke winterseizoen goed te maken. De hoop is vooral gezet op aankomend weekend. “De solden zijn en blijven een belangrijk moment voor de handel, maar ook de consumenten kijken er reikhalzend naar uit,” aldus sector manager fashion van Comeos, Kathy Bergen, in het persbericht.

Comeos
Mode Unie
Solden
Wintersolden