• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Terugblik: 9 must-reads van de maand november

Terugblik: 9 must-reads van de maand november

Door Blanca Heise

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

FashionUnited heeft negen lezenswaardige artikelen van de maand november op een rij gezet.

1. Susan Bijl lanceert Leftover-collectie: ‘'Weggooien past niet bij onze bedrijfsvisie”

INTERVIEW - “We produceren het hele jaar door in een kleine oplage. Ieder jaar hebben we een heel nieuw kleurbeeld. Er blijven dan altijd stoffen over die we niet gebruiken. Dat is zonde en gaat tegen ons principe in. We willen de afvalberg verkleinen, niet vergroten. Op deze manier kunnen we de reststoffen hergebruiken én iets moois maken.”

Lees meer: FashionUnited / Marjolein Stormezand

2. Dit zijn de 10 duurste winkelstraten ter wereld

INTERACTIEVE NIEUWSKAART - Wat zijn de huurprijzen voor retailers die locaties bezitten op internationale hotspots als de Champs Elysées in Parijs of Via Montenapoleone in Milaan? FashionUnited geeft 10 ‘s werelds duurste huur locaties per land voor retailers op de map hieronder weer.

Lees meer: FashionUnited / Vivian Hendriksz

3. Duurzame textiel innovaties: Handtassen van appels

Is het mogelijk om van appels een materiaal te maken dat niet alleen qua uiterlijk verrassend veel op leer lijkt, maar ook zo voelt? “Ja, dat is het,” bevestigt Tanja Schenker, oprichter van het duurzame en veganistische handtassenmerk Happy Genie, tegenover FashionUnited.

Lees meer: FashionUnited / Simone Preuss

4. Dit zijn de high-end fashion stores in België

INTERACTIEVE NIEUWSKAART - België mag dan geen groot land zijn, maar het manifesteerde zich de afgelopen decennia als epicentrum voor high-end modetalent. De interesse voor high-end design labels in België ligt duidelijk een stuk hoger dan in Nederland. Dit is ook zichtbaar in het winkelaanbod in de Belgische steden, waar diverse high-end multi brand winkels het Belgische mode erfgoed vieren, maar ook internationale namen het land binnenbrengen. FashionUnited geeft een selectie van deze winkels.

Lees meer: FashionUnited / Blanca Heise

5. Jil Sander ‘past niet’ binnen de moderne modeindustrie

INTERVIEW - De Duitse modeontwerpster Jil Sander organiseert haar eerste solotentoonstelling in het Museum of Applied Art in Frankfurt. FashionUnited sprak met directeur en curator Matthias Wagner K. over het werken met de designer voor de creatie van de expositie en hoe haar kleding niet past binnen de moderne modeindustrie, waardoor het baanbrekend is.

Lees meer: FashionUnited / Weixin Zha

6. Wie deelt het podium met Raf en Dries? België reikt z’n mode-awards uit...

REPORTAGE - Op 16 november werden voor het eerst de Belgian Fashion Awards uitgereikt in het kader van Fashion Talks, een modeconferentie georganiseerd door Flanders DC. Resultaat: 7 terechte maar niet onverwachte winnaars...

Lees meer: FashionUnited / Katrien Huysentruyt

7. Tijdlijn: Het leven en de carrière van Azzedine Alaïa

TIJDLIJN - De dood van Frans-Tunesische ontwerper en couturier Azzedine Alaïa verraste de modebranche. De ontwerper kleedde vrouwen over de hele wereld, van Hollywood tot het Witte Huis en liet een blijvende indruk achter in de modebranche.

Lees meer: FashionUnited / Vivian Hendriksz

8. Fair Frank: Klanten verbinden met degenen die hun schoenen maken

INTERVIEW - Vraag je je wel eens af wie je schoenen heeft gemaakt? Hoewel elke individuele consument minstens vijf paar schoenen bezit, doen velen geen moeite zich af te vragen waar hun schoenen vandaan komen en wie ze heeft gemaakt. Andreas Fransson, oprichter van fairtrade schoenenmerk Fair Frank, wil dit echter veranderen door zijn klanten actief te stimuleren om zich af te vragen wie hun schoenen maakt.

Lees meer: FashionUnited / Vivian Hendriksz

9. TOS gallery: Een droomwereld vertaald naar mode en esthetiek

INTERVIEW - De droom was er altijd al, maar pas een jaar geleden durfde ze de sprong in het diepe te wagen. Tosca Soraya Otten startte haar label TOS gallery en inmiddels is haar eerste verkooppunt een feit. Afgelopen september presenteerde Otten tijdens Paris Fashion Week haar eerste demi-couture lijn ‘The Phoenix Series’.

Lees meer: FashionUnited / Esther Hut

Bent u volledig op de hoogte van het modenieuws van november? Test uw nieuwskennis in de 8-delige quiz.

Homepage Beeld: Dennis Veldman

Terugblik