• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gaat Alber Elbaz in zee met Uniqlo?

Gaat Alber Elbaz in zee met Uniqlo?

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Zou ontwerper Alber Elbaz, voormalig creatief directeur van het Franse Lanvin, binnenkort de handen ineenslaan met Uniqlo? Bronnen hebben aan Women’s Wear Daily (WWD) laten weten dat Elbaz in gesprek is met Uniqlo’s moederbedrijf Fast Retailing over een mogelijke samenwerking.

Wat precies is gezegd in de gesprekken, is niet bekendgemaakt. Daarnaast wilde noch Elbaz noch een woordvoerder van het Japanse bedrijf laten weten hoe waarschijnlijk het is dat inderdaad een samenwerking zal plaatsvinden.

Elbaz vertrok in oktober 2015 bij Lanvin, waar hij maar liefst 14 jaar de creatieve leiding had. Het vertrek van de geliefde ontwerper zorgde voor rumoer onder medewerkers van het modehuis, en riep daarnaast de vraag op hoe Elbaz zijn carrière zou gaan vervolgen.

Fast fashionketen Uniqlo staat bekend om de samenwerkingen die het aangaat met ontwerpers en andere bekende personen uit de modewereld. Zo bracht het merk eerder al een collectie uit in samenwerking met model Ines de la Fressange en ontwerpster Hana Tajima. Daarnaast hebben ook Jil Sander en Christophe Lemaire eerder voor Uniqlo ontworpen. Lemaire is momenteel overigens creatief directeur en heeft de leiding over Uniqlo’s Research & Design Center en de nieuwe U-lijn.

Beeld: Uniqlo Facebook en Alber Elbaz Instagram

ALBER ELBAZ
Fast Retailing
Uniqlo