• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Werknemers Lanvin in opstand wegens vertrek Alber Elbaz

Werknemers Lanvin in opstand wegens vertrek Alber Elbaz

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De 330 werknemers van Lanvin zijn in opstand gekomen na de verdrijving van Alber Elbaz uit het modehuis waar hij veertien jaar lang aan het creatieve roer stond. De ondernemingsraad van het bedrijf eist dat meerderheidsaandeelhouder Shaw-Lan Wang terug keert uit Seoul om hun vragen te beantwoorden en om Elbaz weer aan te stellen. Dat meldt Women’s Wear Daily.

De ondernemingsraad overweegt juridische bemiddeling van de commerciële rechtbank in Parijs bij gesprekken met de directie. Zij zijn het volslagen oneens met het besluit om Elbaz zo eruit te zetten.

Volgens werknemers van het bedrijf is met grote schok gereageerd op het gedwongen vertrek van Elbaz, dat het gevolg zou zijn van strubbelingen tussen de ontwerper, Wang en CEO Michele Huiban. Volgens een bron binnen het bedrijf zouden werknemers hebben gehuild en ‘Alber, Alber, Alber’ hebben geroepen.

Ondertussen wordt sinds de bekendmaking van het nieuws op woensdag druk gespeculeerd over de volgende stap van Elbaz. Een overstap naar Dior, waar nu sinds een week de functie van creatief directeur weer open staat, wordt als mogelijkheid genoemd. Als eventuele opvolgers van de ontwerper bij Lanvin noemt WWD Olivier Rousteing, Simone Rocha, Huishan Zhang, Joseph Altuzarra en Lucas Ossendrijver van Lanvin Homme.

ALBER ELBAZ
Lanvin