• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Opnieuw versoepeling regels nachtwerk in e-commerce

Opnieuw versoepeling regels nachtwerk in e-commerce

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

E-tailers hoeven vanaf januari maar met één vakbond tot overeenkomst komen om personeel tussen acht uur ‘s avonds en middernacht te laten werken. Dit is nu mogelijk dankzij de versoepeling van regels voor nachtwerk in de e-commerce. Voorheen moesten bedrijven met alle vakbonden die vertegenwoordigd waren in hun bedrijf een akkoord bereiken.

In 2016 werd voor het eerst nachtwerk in de e-commerce branche toegestaan. Destijds werd dit toegestaan tussen middernacht en vijf uur ‘s ochtends en moest elke vakbond die vertegenwoordigd was in het bedrijf akkoord gaan met de regels. Op de verandering van de regelgeving werd over het algemeen negatief gereageerd, want de wetgeving zou onwerkbaar zijn. Tot nu toe lukte het nog maar twee e-tailers om tot een akkoord te komen, waaronder Schoenen Torfs.

In de zomer werd de regelgeving nogmaals aangepast, maar moest voor werk tussen acht uur ‘s avonds en middernacht, alsnog een overeenkomst met alle vakbonden worden gesloten. Volgens experts waaronder brancheorganisatie Comeos zijn juist de uren in de avond het belangrijkst om te kunnen concurreren met buitenlandse webshops. Deze uren zouden het verschil maken of een bedrijf de volgende dag al een bestelling kan leveren.

E-commerce