Schoenen Torfs sluit als eerste akkoord over nachtwerk

Schoenen Torfs en de vakbonden zijn overeengekomen dat tot 23 uur e-commerce pakketten verwerkt worden door het personeel. ‘We zijn het eerste bedrijf dat erin slaagt een akkoord over nachtwerk te bereiken met de vakbonden”, meldt CEO Wouter Torfs tegenover De Tijd.

De collectieve arbeidsovereenkomst moet nog getekend worden. Wanneer de handtekeningen staan, zullen vanaf midden februari de magazijnwerkers ‘s avonds laat nog orders verwerken. Het webwinkelpersoneel werkt daardoor ook tot 23 uur. “In de avonduren betalen we hen een loonbonus van 25 procent. Bovendien zullen enkel mensen die dat willen ‘s nachts werken,” aldus Torfs.

Bestellingen die geplaatst worden voor 22 uur kan de klant de volgende dag aan de deur verwachten. Consumenten krijgen hierdoor 3 uur langer de tijd om te bestellen en toch te genieten van een snelle bezorgservice. Voorheen moest er voor 19 uur besteld worden om van de dienst gebruik te maken.

In januari trad er een nieuwe wet in werking die het nachtwerk mogelijk maakt. Echter speelde tot heden nog geen enkel bedrijf het klaar om tot een overeenkomst te komen.

Foto: Werkenbijtorfs.be

Lees ook: ’Akkoord over nachtwerk in belgische e-commerce biedt meer mogelijkheden voor de toekomst

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN