Tommy Hilfiger heeft een limited edition schoenencollectie ontworpen in samenwerking met het Amerikaanse schoenenmerk G.H. Bass & Co. Het modelabel heeft een eigentijdse draai gegeven aan de iconische ‘Weejuns’ loafer die Bass al sinds 1936 in haar assortiment heeft.

“Al meer dan 125 jaar staat Bass bekend om zijn uitstekende vakmanschap en de kwaliteit van hun producenten. Als er iets preppy, klassiek Amerikaans is, dan zijn het wel de Weejuns penny loafers van Bass. Ik ben blij om dit iconische item een eigentijdse Tommy Hilfiger twist te geven”, aldus Tommy Hilfiger in een verklaring.

De mannencollectie bestaat uit instappers van suède, leer, ponyskin en wol. Voor vrouwen heeft Tommy Hilfiger loafers met hoge hakken en een vrouwelijke variant van de klassieke hereninstapper in suède en leer ontworpen. De limited edition schoenen zijn verkrijgbaar in bordeauxrood, groen, marineblauw en grijs.

Om de schoenen een persoonlijke draai te geven, krijgen klanten de keuze uit drie verschillende pennies die, net als bij de authentieke Weejuns loafer, tussen de diamantvormige split op bovenkant van instappers bevestigd kan worden. Deze pennytrend ontstond in de jaren 50 onder Amerikaanse scholieren. Met het muntje in hun instappers probeerden ze een modieuze draai te geven aan hun schooluniform.

De collectie is vanaf oktober verkrijgbaar in geselecteerde Tommy Hilfiger winkels.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN