Taralis voor Honest by

Honest by, het modelabel van de Belgische ontwerper Bruno Pieters, presenteert zijn tweede gastcollectie van Nicolas Andreas Taralis. De Canadese ontwerper volgt zijn landgenoot Calla Haynes op.

Taralis heeft twee creaties gemaakt: een mouwloze maxi-jurk en een gedrapeerde jurk tot boven de knie. Van elk ontwerp zijn twee uitvoeringen. Van alle jurken zijn maar vijf tot tien exemplaren per uitvoering verkrijgbaar via de webshop van Honest by. Prijzen variëren tussen 679,54 en 1427,68 euro.

Achter het modelabel van Pieters, waarmee hij in februari dit jaar een comeback maakte na een twee jaar durende pauze van de modewereld, gaat een revolutionair concept schuil. Honest by is het eerste bedrijf ter wereld dat volledig transparant is over elke fase in de suppy chain. Van garen en knopen tot stoffen en productie: de consument kan precies zien wat hij koopt. Het merk geeft zelfs inzicht in de kostprijs, een doorbraak. Verder gebruikt Honest by honderd procent biologische stoffen.

Taralis lanceerde zijn eigen label in 2004, nadat hij in de leer was geweest bij Helmut Lang en Hedi Slimane bij Dior Homme. In 2006 presenteerde Taralis een collectie voor het Italiaanse label Cerruti.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN