Ter gelegenheid van de 60-jarige verjaardag van Fred Perry hebben Raf Simons en Walter van Beirendonck de klassieke witte polo in een nieuw jasje gestoken. Samen met 60 andere kunstenaars hebben de Belgische ontwerpers hun eigen interpretatie gegeven op het iconische shirt.

Simons besloot de polo vol te naaien met opstrijkplaatjes van punkbands, terwijl Van Beirendonck het Fred Perry logo opleukte met zijn eigen logo en de slogan 'all you need is faith and trust and a little bit of pixydust'. De Belgische fotograaf Pierre Debusschere experimenteerde met inktvlekken en grafisch ontwerper Tom Tesseyn maakte een bijpassende vlag voor bij zijn polo.

Het Britse merk liet verder ook Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, Stüssy, Sister by Sibling, Karen Walker en modetijdschriften i-D en Dazed and Confused hun eigen invulling op de witte polo geven. De shirts worden later dit jaar geveild en de opbrengst gaat naar de Amy Winehouse Foundation, die zich inzet om alcohol- en drugsverslavingen onder jongeren tegen te gaan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN