• Home
  • V1
  • Show
  • & Other Stories X Sadie Williams

& Other Stories X Sadie Williams

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

“De collectie is jong en zeer vrouwelijk, met een boyish twist, die mijn voorkeur voor onverwachte tegenstellingen onderstreept. Ik heb een sterke voorliefde voor folkloristische kleding, textiel, vintage sportswear en print ontwerp. Deze interesses wilde ik op een moderne manier verwerken, en deze met geometrische patronen combineren,” zegt Sadie Williams over de capsule collectie die voor de nieuwe herfst en wintercollectie voor & Other Stories heeft ontworpen.

Haar ontwerpen en kenmerkende benadering van materiaal zijn terug te vinden in de ready-to-wear collectie die je al in de stemming brengt voor de feestdagen. Haar co-lab collectie bestaat uit jurken, rokken, sweaters, tops en blouses geïnspireerd op de eclectische esthetiek van de 'Rebel Youth', zoals in Zwitserland gefotografeerd door Karlheiz Weinbergen tussen de jaren '50 en '70.

De kledingstukken van de co-lab collectie zijn zo ontworpen dat men het allemaal met elkaar kan combineren of over kan elkaar dragen. Zoals de glinsterende texturen met warme wol, volle silhouetten met sportieve items en clean neopreen met geborduurde applicaties.

Vanaf 13 november zal de co-lab collectie in de winkels en online beschikbaar zijn. Prijzen variëren tussen de 35 en 245 euro.

Samen met haar broer Joe heeft ze het creatieve proces achter deze prints en kenmerkende materialen vastgelegd in een korte video.

herfst en wintercollectie 2014
OTHER STORIES
Sadie Williams
Samenwerking