• Home
  • V1
  • Show
  • Modestudenten terug in tijd

Modestudenten terug in tijd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

Modestudenten van het Antwerp Fashion Department gingen voor het tweedejaarsvak 'Historical Costumes' terug in de tijd. Het eindresultaat is een moderne interpretatie van de modegeschiedenis. Tot 12 januari 2014 zijn de creaties van de studenten te zien in het ModeMuseum Antwerpen.

De jurk op de foto's is gebaseerd op 'Memories', een pasteltekening van kunstenaar Fernand Khnopff, vertelt studente Sofie Gaudaen. De tennis spelende vrouwen op het werk uit 1889 inspireerde de studente: de sfeer die het beeld uitstraalt, maar vooral de lange jurken compleet met ingesnoerde tailles, hoepelrokken en gedecoreerde hoeden en handschoenen. Gaudaen maakte een hedendaagse uitwerking van het kunstwerk en gebruikte daarvoor 'calicot', ongebleekt en onbewerkt katoen. Structuur en volume zijn gemaakt aan de hand van originele patronen uit eind 19de eeuw.

De expositie is onderdeel van de overzichtstentoonstelling 'Happy Birthday Dear Academie', ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de modeafdeling van het KASK in Antwerpen. Deze overzichtstentoonstelling laat verschillende kanten van de opleiding gedurende vijftig jaar zien, waaronder afstudeercollecties, het belang van mode-illustraties, recente creaties van alumni en opdrachten van huidige studenten. 'Happy Birthday Dear Academie' loopt nog tot en met zondag 16 februari 2014.

Happy Birthday Dear Academie
Koninklijke Academie voor de SchoneKunsten Antwerpen
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
MoMu