• Home
  • V1
  • Show
  • Max Mara op ecotoer

Max Mara op ecotoer

loading...

Show

Max Mara gaat een duurzame collectie gemaakt van gerecyclede plastic flessen lanceren. Het Italiaanse luxemerk heeft de handen ineen geslagen met garenfabrikant Saluzzo Yarns, wiens dochterbedrijf Newlife high-tech ecostoffen produceert.

Vanaf januari gaat Max Mara elk seizoen vier ‘groene’ ontwerpen ontwikkelen. De eerste collectie bestaat uit een trenchcoat, jasje, T-shirt en kokerrok voorzien van grafische kleine en grote jacquardprints. De prijzen variëren van 160 en tot 507 euro.

Fashion director Laura Lusuard laat weten zeer tevreden te zijn met de samenwerkingscollectie, omdat het resultaat ‘innovatief, verantwoordelijk, modebewust en echt Italiaans' is. Volgens Saluzzo Yarns CEO Stefano Cochis bewijst de samenwerking dat het mogelijk is om stoffen te creëren die niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel mooi zijn.

Om de Newlife stoffen te ontwikkelen heeft Saluzzo Yarn een eigen productieketen opgezet met onder andere een bedrijf dat plastic flessen in Noord-Italië verzamelt en een fabriek die het plastic op een milieuvriendelijke manier omzet in 100 procent gerecycled polyester. Vervolgens maakt Saluzzo er stoffen van hoge kwaliteit van, die ook antibacterieel, UV-werend en ademend zijn.

De eerste milieuvriendelijke collectie van Max Mara is vanaf januari verkrijgbaar in 1.500 winkels.
Max Mara
newlife yarns
salutto yarns