• Home
  • V1
  • Show
  • Madelief-hoed wint 3D-wedstrijd

Madelief-hoed wint 3D-wedstrijd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mark Bloomfield heeft de ontwerpwedstrijd ‘Hats Off to 3D printing’ gewonnen. Dat heeft juryzitter Elvis Pompilio samen met en Wilfried Vancraen, CEO van Materialise, beslist tijdens de finale op Materialise World Conference, een evenement over Additive Manufacturing (3D printen). Totaal deden twintig creatievelingen mee aan de ontwerpwedstrijd van Materialise en haar designbureau .MGX by Materialise, een pioneer in driedimensionaal afdrukken.

Bloomfield, eigenlijk opgeleid is tot juweelontwerper, imponeerde met zijn hoed Daisy – wat madelief betekent. Het ontwerp van de Brit wordt in een gesloten positie geprint en ‘bloeit’ dan per blaadje open tot zijn echte vorm, zo staat in het persbericht. Pompilio en MGX by Materialise noemen Bloomfield’s ‘werkelijk oogverblindend’. De bloemblaadjes van de hoed dansen op en neer als met het hoofddeksel wordt gelopen.

De Britse Bloomfield heeft een eigen winkel waar hij 3D-print technologieën gebruikt bij de vervaardiging van gepersonaliseerde sieraden en interieurartikelen. Modelabels Vivienne Westwood en Paul Smith riepen al eens zijn hulp in en ook werden creaties van zijn hand gebruikt in films als Titanic.
3Dprinting
Mark Bloomfield
MATERIALISE
MGX by Materialise