Tijdens Londen Fashion Week presenteren zes ontwerpers, waaronder Giles Deacon, Meadham Kirchhoff, Richard Nicoll en de van oorsprong Nederlandse Michael van der Ham, een Minnie Mouse creatie. Dit voor het goede doel, want de items voor lente/zomer 2013 worden geveild op eBay voor de BFC/Bazaar Fashion Arts Foundation.

“We merkten al langer dat verschillende designers refereerden naar Disney in hun ontwerpen. Zeker Minnie Mouse werd langzaam maar zeker bijna omarmd als een stijlicoon. Daar wilden we dus heel graag iets mee doen,” vertelt Mark Low, vice-president Fashion and Home bij The Walt Disney Company over de samenwerking. “Ik ben heel blij met het resultaat: iedere ontwerper heeft zijn ontwerp op een ander aspect van Minnie gebaseerd waardoor de collectie bijzonder uiteenlopend is.”

In ‘the Minnie Mouse Must Haves’ collectie: hoofdaccessoires als een rode strik met zwarte studs van Giles Deacon en een bonthoed van Piers Atkinson, een ketting, tas en een paar sleehakken. Meadham Kirchoff versierde een spijkerjasje met Minnie Mouse-print. Michael van der Ham heeft een lange nudekleurige jurk ontworpen met een hoge split en Richard Nicoll een jurkje met Minnie-oren als schouderpartij.

London Fashion Week duurt nog tot en met 18 september. Vandaag op het programma: Michael van der Ham, Christopher Kane, Erdem, Louise Gray en Burberry Prorsum. De Disney veiling op eBay sluit 23 september.

Minnie Mouse zal ook schitteren in de aankomende kerstcampagne van het New Yorkse warenhuis Barneys.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN