Jeremy Scott voor Longchamp

Hoewel het de twaalfde samenwerkingscollectie is van Jeremy Scott voor Longchamp sinds 2006, wilden we u dit nieuwe najaarsontwerp niet onthouden. De in Amerika-gevestigde ontwerper heeft een tas opgeleukt met een toetsenbordprint in pantone kleuren. Naar eigen zeggen inspireerde de alomtegenwoordige digitale wereld hem daartoe.

Jeremy Scott staat bekend om zijn gedurfde en anticonformistische stijl en brengt creaties die sterk door de popcultuur worden beïnvloed. Naamsbekendheid heeft de ontwerper vooral verworven door de handen ineen te slaan met bekende namen als Swatch, Adidas en Longchamp – en daarbij trouw te blijven aan zijn eigen stijl. Om een voorbeeld te noemen: voor Adidas ontwierp Scott sneakers met uitstekende 3D-vleugels, en diezelfde vleugels voegde hij toe aan een Swatch-klokje. Verkopen doen de collecties ook. Zijn eerste ontwerpen voor Adidas in 2008, waaronder de sneakers met vleugels, maar ook met heus teddybeerhoofd, waren binnen een week uitverkocht. Sindsdien ontwerpt Scott voor het sportmerk, en ook de samenwerking met Swatch – sinds 2011 – is nog niet beëindigd.

De toetsenbordtas is nog tot 30 juni exclusief verkrijgbaar bij Colette in Parijs, en via de website van het warenhuis. Vanaf 2 juli is de creatie ook te koop bij Longchamp retailers. Wereldwijd zijn meer dan 2000 verkooppunten in meer dan 100 landen en 236 eigen winkels van het Franse modehuis. De verkoopprijs van de Longchamp ‘Keybo@rd’ bedraagt 210 euro. Er is een blauwe variant (zie foto) en een geel-groen-rode.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN