Armani Privé, Chanel, Givenchy hebben op de tweede dag van de Haute Couture Fashion Week in Parijs getoond.

Kleding voor de zakenvrouw én ‘femme fatale’ bij Armani Privé. Weinig verrassend, want in de collectie de welbekende gedrapeerde jasjes in combinatie met een rok gepresenteerd als het nieuwe mantelpakje. Wel onverwachts mooie mantels over jurken en bijzondere variaties op het pak, waaronder het colbert van krokodillenleer. De naam van de show, ‘A play on Amber’, heeft het gebruik van alleen bruintinten goed vertolkt.

Bij Chanel een knipoog naar het militair kostuum en Russische tsaren. In de hoofdrol sobere kleuren als donkerblauw, (bordeaux)rood, paars, bruin, groen en goud – dit in tegenstelling tot het verwachte zwart en wit. De aparte proporties, het fraaie borduurwerk en de soms enorme hoeveelheid pailletten hebben de opvallend draagbare creaties tot couture gemaakt. Echte avondkleding – in de zin van galajurken – ontbrak.

Riccardo Tisci heeft de Givenchy couturecollectie gepresenteerd, ‘slechts’ bestaande uit tien outfits. Dit hoogstwaarschijnlijk omdat het creëren één japon meer dan duizend uur handnaaiwerk heeft gekost. Maar het werk heeft vruchten afgeworpen. Het meest bijzondere item: de jurk geïnspireerd op het menselijk skelet, waarbij kant, kristallen en parels worden gecombineerd met leren sliertjes die doen voorkomen als struisvogelveren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN