Haute Africa op Fotofestival

Haute Africa op FotofestivalHaute Africa op FotofestivalHaute Africa op Fotofestival

Het Fotofestival in de badplaats Knokke-Heist staat dit jaar in het teken van Afrikaanse mode. Haute Africa heet de verzameling foto's die de hedendaagse Afrikaanse kledingcultuur toont. De expo legt de nadruk niet op mode an sich, maar focust op de maatschappelijke veranderingen die het fenomeen reflecteert.

Viviane Sassen, Wangechi Mutu, Zanele Muholi, Yinka Shonibar en Jim Naughten zijn enkele van de fotografen waarvan het werk op de tentoonstelling is te bekijken. Ze werpen een blik op onderwerpen als verwestersing, post-kolonialisme, gendergelijkheid, religie en politieke machtsverhoudingen, tot uitdrukking gebracht in mode.

Héctor Mediavilla en Baudouin Mouanda brachten bijvoorbeeld de Congolese Sape-beweging in beeld. Sape is een afkorting voor Société des Ambianceurs et des Personnes Élégantes, een stroming die waarin mannen gekleed gaan als Franse dandies om de schijn van rijkdom op te houden. Viviane Sassen heeft onderzocht hoe de Westerse wereld in de townships van Kaapstad doordringt.

Zondag 30 maart opende het Fotofestival dat nog tot 9 juni nog is te bezoeken. Vanaf 11 mei wordt de tentoonstelling aangevuld met de World Press Photo 2014.

Foto's: Héctor Mediavilla, Baudouin Mouanda en Viviane Sassen
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN