• Home
  • V1
  • Show
  • Happy Birthday Dear Academie

Happy Birthday Dear Academie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

De modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen bestaat dit jaar 50 jaar. Reden voor een feestje, want de academie blaast zelf ook nog eens 350 kaarsjes uit. Modemuseum Antwerpen (MoMu), Antwerpen Open en Toerisme Vlaanderen hebben de handen ineengeslagen voor een origineel cadeau, namelijk het project Antwerp Icons.

Het MoMu heeft twaalf designers, allen afgestudeerd aan de modeafdeling, gevraagd het meest iconische stuk uit hun collectiearchief te selecteren. Vervolgens mocht mode-ontwerper Dirk Van Saene zijn eigen interpretatie geven aan deze kledingstukken, in een styling met bedrukte bodysuits. "Iedere bodysuit wordt geassocieerd met een designer's handtekening. Zo is de een gedrukt in een bepaald patroon en de ander heeft een bepaalde stof," zegt Kaat Debo, directeur MoMu.

De twaalf Antwerp Icons zijn gefotografeerd door Ronald Stoops en deze modebeelden zijn nu verspreid over Antwerpen. Zo kom je het ontwerp van A.F. Vandevorst tegen op de Bolivarplaats, Dries van Noten bij MAS en Bernhard Willhelm bij de Voetgangerstunnel.

De foto's zijn afgedrukt op enorme op elkaar gestapelde containers. Een leuke manier om de connectie tussen het Mode Museum en de stad te highlighten, vindt Luk Lemmens van Provincie Antwerpen. "Deze proporties doen denken aan de totemistische 'reuzen' die sinds de 14e eeuw Antwerpen zijn binnen gebracht."
antwerp icons
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
MoMu