Een geniaal idee maar niet de financiële middelen om het waar te maken? Dan is er onder meer Kickstarter, een online platform waar creatievelingen hun ideeën kunnen presenteren en vervolgens moeten zorgen voor investeerders. Bezoekers wereldwijd kunnen 'backer' worden met elk bedrag vanaf één dollar. Alleen de projecten die hun beoogde financiering ook daadwerkelijk binnen hebben voordat de termijn verstreken is, krijgen een zogenaamde vliegende start.

In de categorie Fashion op Kickstarter houdt de New Yorkse Noah Waxman momenteel een pleidooi voor Fe Wearables: zijn vervormbare stoffen met magneten, te dragen als ketting, sjaal of riem. In een video vertelt Waxman dat hij geld nodig om een eerste bulkorder op de markt te brengen. Wie meer dan 55 dollar doneert, krijgt een ‘Trestle’ (het dunne koord) of ‘Billow’ (het dikke koord) cadeau. Fe Wearables krijgt een vliegende start als op 26 augustus 8.000 dollar bij elkaar is ‘gefund’. De teller staat nu op 5.672 dollar.

Vere Sandal Company is de enige uit de categorie Fashion, die in de top 100 meest gefinancierde projecten in de Kickstarter geschiedenis staat (sinds 2009). De Amerikaanse slipperfabrikant - die alles van het ontwerp tot de distributie in zijn thuisland doet, en daarbij weinig tot geen afval produceert – haalde maar liefst 56.618 dollar op, in plaats van de benodigde 12.000 dollar.

Wie wil ‘crowfunden’ op Kickstarter, moet echter over een Amerikaans bankrekeningnummer beschikken. Voor degene die dat niet hebben is er de soortgelijke Nederlandse site Voor de Kunst, met momenteel slechts één ‘concurrent’ in de categorie mode.

Foto’s en video 1: Fe Wearables
Video 2: Vere Sandal Company

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN