• Home
  • V1
  • Show
  • Diamanten x A.F. Vandevorst

Show

Diamanten x A.F. Vandevorst

9 dec. 2013

A.F. Vandevorst en diamentenbedrijf Diarough sloegen de handen ineen om een paar laarzen te maken ter waarde van 2,3 miljoen euro. Het kalfsleer is bezet met 38.833 diamanten en 4.753 gram goud, samen goed voor 1.527 karaat. De bedrijven maakten de laarzen voor de jaarlijkse Business of Design Week in Hongkong.

Diarough kreeg van de regio Vlaanderen een susidie van 175.000 euro om het project te kunnen bewerkstelligen. Lode Vereeck (LDD) en Bart Van Malderen (SP.A) hebben hun bedenkingen over de subsidie, laten zij weten aan Deredactie.be. Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment and Trade (partner van de Business of Design Week), benadrukt dat het bedrag niet is gebruikt om de diamanten of de laarzen te betalen. Het gaat in plaats daarvan om een subsidie voor onder andere vervoer, verzekeringen en organisatie voor niche-evenementen.

De designweek in Hongkong, die dit keer plaatsvindt van 2 tot 7 december, selecteert elk jaar een ander partnerland. Vorig jaar was dat Denemarken, dit jaar heeft de organisatie voor België gekozen.