Clarks Originals is dit jaar zestig geworden. Het van origine Engelse schoenenlabel viert dat in Nederland en België met een veiling van door kunstenaars gecustomizede Clarks. De opbrengst gaat naar War Child.

Clarks vroeg zestien kunstenaars, illustratoren en bekendheden uit België en Nederland de iconische Desert Boot te bewerken. Onder meer DJ en schoenenkenner Mr. Wix, mode-illustrator Piet Paris, imagostylist Dyanne Beekman en werkten mee. Piet Paris inspireerde zijn ontwerp, ‘How to get Lily Allen in the Desert Boot’, op Lily Allen. Als het aan hem ligt loopt de zangeres binnenkort in zijn bewerkte Desert Boot. Karen van de Kraats’ ontwerp heet ‘ABOUT’. Ze gebruikte de ‘woestijnschoen’ als canvas om alle weetjes die zij kon verzamelen over de woestijn op te schrijven. Met de hand. Zowel aan de binnen- als de buitenkant. En de Belgische Franky Claeys haalde zijn inspiratie uit fata morgana’s die je vaak ziet in de woestijn en bekleedde de schoen met spiegeltjes.

De Desert Boot van Clarks werd in 1949 geïntroduceerd door Nathan Clark. Sindsdien hebben de schoenen miljoenen fans van over de hele wereld verworven, waaronder Bob Dylan en de bandleden van The Beatles, Oasis en Arctic Monkeys.

De unieke en kunstige Desert Boots worden vanaf 30 november tot 9 december 2009 geveild via de website. De volledige opbrengst komt ten goede aan War Child.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN