Christophe Coppens heeft intrek genomen in zijn nieuwe atelier op de hoek van de Huidevetterstraat in Brussel. Het pand is een voormalig grootwarenhuis uit de negentiende eeuw.

“Het gebouw is een renovatieproject,” vertelt de Brusselse hoeden- en accessoiresontwerper aan FM Brussels. Het gebouw stamt uit 1889 en functioneerde als groot warenhuis met stoffen en fournituren. Onder de gigantische koepel waren vroeger de theesalons gesitueerd, nu Coppen’s atelier en de salon voor zijn klanten. De laatstegenoemde ruimte is bijzonder ingericht: als één grote paskamer.

Bijzonder is ook dat klanten het pand binnen komen bij het archief. Dit archief is ook te zien vanaf de straat. “In plaats dat het archief en de voorraad verstopt is, heb ik het tentoongesteld,” zegt Coppens hierover. Totaal telt het pand zes verdiepingen.

Coppens presenteerde gisteren in zijn nieuwe atelier, zijn dubbelboek ‘Homework’. De boeken, samen goed voor 510 pagina’s met oud en nieuw werk van de ontwerper, is nu verkrijgbaar voor 89,90 euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN