CFDA introduceert Instagramaward

Het Council of Fashion Designers of America heeft een nieuwe award geïntroduceerd. De organisatie die jaarlijks Fashion Awards uitreikt aan de beste mannen-, vrouwen- en accessoiresontwerper van het jaar gaat dit jaar voor het eerst iemand onderscheiden met de Instagrammer of the Year Award.

Het CFDA heeft de prijs in het leven geroepen omdat het sociale netwerk de organisatie de mogelijkheid biedt om jong talent te spotten. Een van de genomineerden is Donald Robertson (@donalddrawbertson) die als illustrator voor Vanity Fair en Vogue werkt. Op het sociale netwerk plaatst hij kiekjes van zijn schetsen, kunstwerken en prints.

Een andere kanshebber is fotografe Amanda Jansowski (@hokaytokay), die backstagebeelden tijdens shoots en dingen op die haar opvallen op straat deelt. De andere genomineerden zijn @dapperlou, @aguynamedpatrick, @paridust, @troprouge, @amy_stone en @bessnyc4.

Een vakjury, waar dit jaar onder meer styliste Rachel Zoe en blogger Stephanie Max van The Coveteur voor gevraagd zijn, buigt zich over de winnaar. Ook het publiek kan meebeslissen door foto's met de hashtag #MyCFDA te liken. De winnaar wordt 30 mei bekendgemaakt.

Foto: @donalddrawbertson

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN