Fotograaf Sam Haskins heeft samen met ontwerper Tommy Hilfiger aan een special edition uitgave van het boek 'Fashion Etcetera' gewerkt. Het boek is uitgebracht in twee versies: een standaard editie en de editie waaraan Tommy Hilfiger heeft meegewerkt, de special edition. Deze laatste vertegenwoordigt de eerste gezamenlijke publicatie van Haskins en een ontwerper. Het boek is een overzicht van Haskins' werk en een reis door vijftig jaar creatieve fotografie.

Fashion Etcetera concentreert zich op Haskins’ creatieve fotografie vanuit een perspectief waarin stijl wordt bepaald en gevierd. Het is een kroniek van figuurfotografie, grafisch denken en bovenal van zijn toewijding aan de oorspronkelijke fotografie waarin hij de technische grenzen van het pre-Photoshoptijdperk aanzienlijk uitdaagde.

Sam Haskins werd geboren in 1926 en is het bekendst geworden vanwege zijn innovatieve werk op het gebied van de figuurfotografie, de pre-Photoshop tussennegatieven, fotografische illustraties en fotoboeken, waaronder Five Girls (1962), Cowboy Kate Kate ('64), November Girl ('66), African Image ('67) en Haskins Posters ('73). Vandaag de dag woont Haskins in de Southern Highlands in Australië met zijn vrouw en businesspartner Alida. Hij concentreert zich op boeken en exposities en gebruikt daarvoor zijn archieven van meer dan vijftig jaar oud.

Tommy Hilfiger is sinds lange tijd een bewonderaar van Haskins’ werk. Hij liet zich er door inspireren voor de collecties van 2008: hij gebruikte de beroemde shots die Haskins maakte van Gill voor Five Girls en een van de dynamische studioshots uit de Dance series uit de jaren 80 voor de stijl van de collecties. In het voorwoord van 'Fashion Etcetera' zegt Tommy Hilfiger over de foto’s: “De gevarieerde aard van het werk van Sam Haskins is bezield, verfrissend en levend. Het biedt een unieke aanpak voor de ontdekking van de menselijke vorm, de natuurlijke wereld en de kracht van design. Het is iconisch, mede dankzij de visuele virtuositeit, charme en voortreffelijk vervaardigde schoonheid. Daarom en vanwege de onmiskenbare tijdgeest van sexy stijl, vind ik zijn werk oprecht stimulerend.”

De special edition uitgave waaraan Hilfiger meewerkte wordt nog tot en met 26 oktober gepresenteerd in een expositie in de MILK Gallery in New York City. Het boek wordt daar verkocht, maar ook in exclusieve wereldwijde Tommy Hilfiger-speciaalzaken. De prijs? 75 euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN