Een modestudente uit Gent heeft een plek veroverd in de finale van de F.A.D. mode ontwerpwedstrijd 2010. De winnaars worden gekozen op maandag 22 februari tijdens Londen Fashion Week.

Elke Baert, geselecteerd uit meer dan 100 inzendingen, studeert aan de Instituto Marangoni in Londen. Baert is één van de veertien finalisten die haar ontwerpen mag tonen tijdens het Vauxhall Fashion Scout off-schedule catwalk event. De studenten presenteren gezamenlijk een collectie geïnspireerd op het toegewezen thema ‘sporen’. Twee outfits per persoon worden getoond: één geïnspireerd op een persoonlijke herinnering en één geïnspireerd op een collectieve herinnering. Baert heeft haar kleurrijke ontwerpen geïnspireerd op haar jeugd en vakanties met het hele gezin.

De grote winnaar sleept 2000 pond en een baan bij een gerenommeerd modebedrijf in de wacht. De tweede en derde prijswinnaars gaan naar huis met 1000 pond en een stageplaats. De jury bestaat dit jaar onder andere uit Elizabeth Mcluskie, mode-inkoper bij Harrods, John Wolford, directeur van Vauxhall Fashion Scout en finalisten uit eerdere F.A.D. wedstrijden.

F.A.D. (Fashion Awareness Direct) is een organisatie die jonge creatieve ontwerpers ondersteunt en onder de aandacht brengt, ofwel de springplank tussen de opleiding en de carrière zoals Vogue.com dit bestempelt. Dit jaar wordt de F.A.D. wedstrijd voor de negende keer georganiseerd. Het is het eerste jaar dat ook modestudenten uit het Verenigd Koninkrijk mogen deelnemen. Sinds 2008 werkt F.A.D. samen met Vauxhall Fashion Scout waardoor de ontwerpen nu geshowd worden tijdens Londen Fashion Week. Eerdere F.A.D finalisten werken nu bij succesvolle modebedrijven als Vivienne Westwood, Hussein Chalayan, Burberry, Aquascutum, Jean Paul Gaultier, Coast and All Saints.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN