• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Vertrouwen consumenten in buitenlandse webwinkels gestegen’

‘Vertrouwen consumenten in buitenlandse webwinkels gestegen’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Uit het jaarlijkse onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat consumenten meer vertrouwen hebben in buitenlandse webwinkels. Vooral e-tailers in andere Europese landen kunnen genieten van 21.1 procent meer vertrouwen.

In Nederland en België ligt het vertrouwen in buitenlandse webwinkels echter lager dan het Europees gemiddelde van 57,8 procent. In België voelt zo’n 50 procent van de consumenten zich op zijn gemak om een aankoop in het buitenland te doen, terwijl dit in Nederland op 40 procent ligt. Webwinkels in eigen land worden door 80 procent van de Nederlands vertrouwd en 74 procent van de Belgen.

Veel e-tailers zijn echter nog huiverig om aan andere landen te verkopen, zo meldt het onderzoek. De redenen hiervoor zijn volgens de retailers dat ze een hoger risico lopen op fraude en de verschillen in BTW die over de producten betaald moeten worden. Ook andere wetten op het gebied van bescherming van de consument en mogelijk hogere kosten om problemen op te lossen zien e-tailers als reden om niet aan het buitenland te leveren en te verkopen.

Beeld: Pexels

buitenlandse webwinkels
E-commerce
Europese webwinkels
vertrouwen
Webwinkels