• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Tevredenheid bij Mode Unie en Unizo over mogelijke verlenging wintersolden dit jaar

Retail

Tevredenheid bij Mode Unie en Unizo over mogelijke verlenging wintersolden dit jaar

Door Nora Veerman

19 jan. 2021

Mode Unie en Unizo zeggen ‘tevreden’ te zijn met de mogelijke eenmalige verlenging van de wintersolden dit jaar, tot halverwege februari. Dat laten de belangenorganisaties weten in een persbericht.

”Het probleem waar de modesector nu voor staat is het feit dat er nog een grote seizoenstock in de winkels hangt. Die stock heeft omwille van wisselende modetrends én het seizoen zelf, een beperkte houdbaarheidsdatum, wat maakt dat modestukken het volgend seizoen niet meer verkocht kunnen worden," aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. Mien Gillis, retailexpert bij UNIZO, vult aan: "Een verlenging van de wintersolden 2021 met twee weken zal geen oplossing bieden voor alle problemen maar kan wel helpen zorgen voor extra verkoop van de resterende voorraden en bijgevolg voor inkomende cashflow."

Ook kunnen de extra twee weken solden een ‘gunstig psychologisch effect kunnen hebben op het consumentenvertrouwen’, zo staat in het persbericht, evenals een te grote toestroom van klanten in een beperkte tijdsspanne voorkomen.

Begin januari werd een wetsvoorstel ingediend voor het verlengen van de wintersolden bij de Kamercommissie Economie. Vanochtend werd duidelijk dat minister Dermagne van Werk en Economie en minister Ducarme van Zelfstandigen en KMO het wetsvoorstel steunen.

Image: Artem Beliaikin / Pexels