• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Steun van regering voor verlenging solden tot halverwege februari

Retail

Steun van regering voor verlenging solden tot halverwege februari

Door Nora Veerman

19 jan. 2021

Het begint er steeds meer op te lijken dat de solden tot en met 14 februari zullen worden verlengd. Het wetsvoorstel, dat onlangs werd ingediend bij de Kamercommissie economie, wordt ondersteund door de regering. Dat blijkt uit een persmededeling van de betrokken ministers.

David Clarinval, minister van Zelfstandigen en KMO’s, als Pierre-Yves Dermagne, minister van Economie en Werk, steunen het voorstel, evenals staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva de Bleeker. Zij gingen op hun beurt te rade bij de Hoge Raad voor Zelfstandigen en de KMO, die een positief advies gaf met betrekking tot het voorstel. De Raad benadrukt wel dat de verlenging van de solden een uitzondering betreft.

Volgens Dermagne kunnen veel handelaren door de verlenging hun stock, waarvan door de coronacrisis meer over is dan normaal, alsnog verkopen. Ook denkt hij dat de verlenging "een goede zaak is voor de gezondheidssituatie. Door de verlenging van de soldenperiode worden piekmomenten vermeden". Clarinval zegt zich ervan bewust te zijn "dat we met deze nieuwe maatregel niet alle problemen van de getroffen handelaren zullen oplossen, maar ik ben blij dat goed parlementair werk het mogelijk zal maken om extra steun in te voeren voor sectoren die deze steun hard nodig hebben.”

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited