• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wetsvoorstel ingediend om wintersolden eenmalig te verlengen

Wetsvoorstel ingediend om wintersolden eenmalig te verlengen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Denis Ducarme, Florence Reuter en Marie-Christine Marghem hebben een wetsvoorstel ingediend om de huidige wintersolden eenmalig te verlengen tot 15 februari.

“Dit wetsvoorstel beoogt de handelaars te ondersteunen, en in het bijzonder zij die werden getroffen door de wegens de coronavirus genomen maatregelen. De hier voorgestelde maatregel beoogt de wintersolden 2021 met twee weken te verlengen,” zo is te lezen in het wetsvoorstel. “Een verlenging van de koopjesperiode met twee weken zou de Belgische handelaars enigszins kunnen ondersteunen en zou ook kunnen tegemoetkomen aan een gezondheidsdoelstelling. Aldus zou immers worden voorkomen dat de winkels gedurende een korte periode een grote toestroom aan klanten te verwerken krijgen. Die maatregel zal uiteraard niet alle problemen op- lossen, maar zou wel voor méér inkomende cashflow zorgen. Dat is essentieel om de handelsactiviteit voort te kunnen zetten en om de volgende collecties te kun- nen aankopen.”

Brancheorganisatie Mode Unie reageert in een persbericht verheugd, met wel een kleine kanttekening. “Met het verlengen van de solden zouden modehandelaars de kans krijgen om hun winterstock nog twee weken langer onder de noemer ‘solden’ te verkopen, wat enkel bij kan dragen aan de verkoop van de resterende winteritems”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. Uit het persbericht blijkt dat de brancheorganisatie liever had gezien dat de koopjesperiode pas op 1 februari was begonnen, in plaats van op 4 januari.

De komende tijd moet uitwijzen of het wetsvoorstel voor de verlenging van de wintersolden wordt aangenomen.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Solden
Wintersolden