• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Solden goed van start ondanks hete temperaturen

Solden goed van start ondanks hete temperaturen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De zomersolden is weer van start gegaan. Dit jaar kon een dag eerder met korting geshopt worden omdat 1 juli op een zondag viel en ondanks de hete temperaturen op zaterdag is er ook flink geshopt, aldus betaalbedrijf CCV in een persbericht. Ook volgens federatie Mode Unie en Unizo is de solden goed begonnen.

“Mooi weer zorgt meestal voor een goede start van de zomersolden, maar bij heel goed weer, zoals vandaag, kiezen veel mensen er voor om een uitstap te maken of de hitte te mijden,” aldus Chiel Sterckx van Mode Unie in een persbericht. Volgens betaalbedrijf CCV is te zien dat de meeste transacties voor 1 uur ‘s middags werden voltrokken, al 41 procent van alle aankopen die dag waren toen gedaan. “In de namiddag hebben mensen net iets liever de schaduw of een WK-match opgezocht in plaats van de winkelstraten,” aldus Tim Meersschaut, COO van CCV. “Toch merken onze winkeliers een mooie interesse in de zomerkoopjes. Echte zomeritems zijn sterk in trek. Wanneer het weer droog en warm blijft, zullen consumenten zeker nog verder te enthousiasmeren zijn om op koopjesjacht te gaan,” aldus Mode Unie.

Zomersolden goed van start ondanks warm weer

Over het algemeen werd op de eerste dag van de solden 5,69 procent meer betaaltransacties verwerkt dan op een normale zaterdag. Ook het gemiddelde transactiebedrag, dat op 61,41 euro lag, lag in vergelijking met andere zaterdagen 6.56 procent hoger. Het gemiddelde bedrag ligt echter wel iets lager dan tijdens de aftrap van de zomersolden vorig jaar. Toen kwam dit bedrag neer op 65,73 euro. “Dit is zeker deels te wijten aan de toename van elektronische betalingen voor kleinere bedragen. Een trend die al jaren impact heeft op de gemiddelden,” aldus Meersschaut.

Beeld: FashionUnited

ccv
ModeUnie
Solden
UNIZO
Zomersolden