• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Failliet container shopping village Convoi overgenomen

Failliet container shopping village Convoi overgenomen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Convoi, het in containers gevestigde winkelcomplex op het Antwerpse Eilandje heeft een nieuwe eigenaar: leegstandsbeheerder FMT. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen (GVA).

”De overname is dinsdag ondertekend,” bevestigt curator Daniël van Ingelghem tegenover de GVA. Hiermee is de activa van Convoi nu in handen van de leegstandsbeheerder. Hoeveel is betaald voor de overname, is niet bekendgemaakt. Ook is nog niet vastgelegd wat zal gebeuren met de containers waarin Convoi was gevestigd. FMT algemeen directeur Glenn Versieck heeft laten weten dat in de komende weken zal worden gekekeken naar een goede invulling voor het complex.

Het had de nieuwste trekpleister van het Eilandje moeten worden, maar Convoi had al sinds de opening in juni van dit jaar veel moeite om consumenten te trekken. Con-X, het moederbedrijf van Convoi, werd uiteindelijk in oktober van dit jaar failliet verklaard. Daarna startte een zoektocht naar een partij voor overname.

Nu de overname rond is, kan een deel van de schuld van Con-X worden afgelost. Overigens heeft FMT de schulden van het bedrijf niet hoeven overnemen. Curator Van Ingelghem: “Ik heb een eerste proces-verbaal van nazicht van de schuldvorderingen opgesteld. Het totaal bedraagt op dit ogenblik 900.000 euro.” Onder andere leveranciers van containers, mensen betrokken bij de bouw van het complex en huurders van de containers hebben zich gemeld als schuldeiser. Of zij hun geld zullen terugkrijgen, wordt betwijfeld: “Er is namelijk één bevoorrechte schuldeiser: de bank die een lening aan Con-X toestond. Op dit ogenblik gaat alles naar daar.”

Beeld: Convoi

Antwerpen
container shopping village
Convoi