• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • In beeld: Container winkelpark Convoi geopend in Antwerpen

In beeld: Container winkelpark Convoi geopend in Antwerpen

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Antwerpse havengebied ‘t Eilandje is een retailproject rijker. Container shopping village Convoi is open. Het winkelpark bestaat uit 45 containers waarin zowel startende ondernemers als gevestigde merken een tijdelijke ´winkel´ kunnen openen.

Een ‘winkel’ is een container is 28,25 vierkante meter. De kledingcontainers zijn volledig uitgerust met toonbank, kledingrekken, planken, pashokjes en spiegels, en retailers kunnen ook rekenen op een veilige betaalmogelijkheid voor klanten. Ondernemers hoeven dus alleen hun koopwaar mee te nemen. En dat deden de eerste huurders, waaronder badmodelabel Blue Ink Beachwear, schoenenmerk Walktheline, strikkenmerk Bowking, accessoirelabel Kimono en de Antwerpse multibrand store ZooMoon.

Het pop-up shopping concept moet zorgen voor opwaardering van de terrein aan de Waagnatie. “Het Eilandje staat vooral bekend om haar gastronomische en culturele kwaliteiten, maar een retailproject ontbrak vooralsnog. Convoi maakt van het Eilandje eindelijk de ideale bestemming voor een daguitstap maken,” licht iniatiefneemster Kim Soeffers toe. “Men kan het Museum aan de Stroom (MAS) bezoeken én shoppen”.

Het containerdorp blijft twee jaar langs de Schelde staan, dankzij ‘de mensen van Stad Antwerpen, die in het project geloven en gezorgd hebben voor de juiste vergunningen.’ Convoi wil in totaal 450 ondernemers per jaar strikken als huurder. Nieuwe namen kunnen kunnen maximaal een maand in het park blijven, gevestigde namen maximaal een jaar. De huurprijzen variëren tussen 400 euro voor een week en 25.000 euro voor een jaar. Van de eerste merken die zich tijdelijk in een container hebben gevestigd, blijft Wolly Wonka het langst; de online breiwinkel heeft tot 14 november een pop-up verkooppunt in het park.

Convoi is 6 dagen per week geopend van dinsdag tot zondag.

Twee weken geleden werd de eerste container pas neergezet. Bekijk in een minuut hoe het park werd opgebouwd.

Foto´s: Convoi

Boxpark
container shopping village
Convoi
shopping container