De Nieuwstraat is opnieuw de drukste straat van Brussel

De Brusselse Nieuwstraat blijft volgens tellingen van Atrium Brussels de populairste winkelstraat. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“De Nieuwstraat combineert grote en kleine winkels en cafés, waardoor het niet vreemd is dat zoveel mensen hier dagelijks komen,” aldus Laurence Lewalle, de woordvoerder van het gewestelijk handelsagentschap Atrium Brussel. De barometer waarin wordt vermeld welke winkelstraten het drukst bezocht zijn, wordt al sinds 2003 door het handelsagentschap uitgebracht. Uit tellingen die zijn gedaan tussen april 2014 en juni 2015 bleek dat de Nieuwstraat de meeste bezoekers trok. Per dag wandelen 44.000 mensen over deze straat waar veel bekende winkels zijn gevestigd, waaronder Primark, H&M en C&A. De aangrenzende Anspachlaan trok gemiddeld 31.000 bezoekers per dag, en ook de Kleerkopersstraat deed het goed met een gemiddelde van 27.000 personen. Andere populaire straten zijn de Elsensesteenweg die dagelijks ruim 32.000 mensen trekt, en de Louizalaan die elke dag 21.000 bezoekers trekt. In totaal hebben twee op de drie straten het aantal voorbijgangers in de afgelopen vijf jaar zien stijgen.

Dit jaar was er alleen minder goed nieuws voor de Leuvensesteenweg. Het aantal bezoekers is hier namelijk in vijf jaar tijd met 35 procent verminderd. Volgens Atrium Brussel komt dit door de verkeerssituatie die vaak wordt gewijzigd.

Atrium Brussel voert de tellingen uit om winkeliers en investeerders inzicht te geven in de gebieden die binnen de stad het meest worden bezocht. De Nieuwstraat is al sinds 2003 elk jaar de straat met de meeste voorbijgangers.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN