Primark meet duurzaamheid in de supply chain

Kledinggigant Primark heeft zich aangesloten bij de Sustainable Apparel Coalition (SAC), een non-profit organisatie die bedrijven helpt de duurzame en ethische prestaties in de supply chain te meten. Dat meldt Businessgreen.com.

De SAC heeft de Higg Index ontwikkeld, een hulpmiddel dat bedrijven in staat stelt de duurzame en ethische prestaties van de supply chain te berekenen. Bovendien identificeert de Higg Index gebieden die moeten worden verbeterd. De tool beoordeelt zowel maatschappelijke gevolgen als de invloed op het milieu. Op dit moment zijn veertig merken, waaronder Adidas, H&M en Gap, lid van de SAC.

Primark, dat onlangs aankondigde een mega distributiecentrum in Roosendaal te openen, zegt dat het de milieuprestaties van de supply chain wil verbeteren. “Door het meten van de duurzaamheid kunnen we inefficiëntie aanpakken, schadelijke praktijken oplossen en de transparantie bieden die consumenten van ons eisen,” zo meldt de kledingfabrikant in een verklaring.

Primark was één van de betrokken bedrijven bij het instorten van de kledingfabriek in Bangladesh twee jaar geleden, waarbij ruim 1100 arbeiders om het leven kwamen. Een leverancier van Primark, New Wave Bottoms, was toen gevestigd op de tweede etage van het gebouw. De keten betaalde een schadevergoeding van 12 miljoen aan de slachtoffers.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN