Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo sluit deuren

De Antwerpse schoenenwinkel Coccodrillo kondigt aan te gaan sluiten. “De modewereld is al enkele jaren fors aan het veranderen door massale overproductie en een radicale verandering in de aankoop van luxegoederen. Een doorgedreven kortingscultuur en koopjes het hele jaar door zorgen ervoor dat consumenten een deel van hun budget verleggen naar kunst en vrije tijd, wat uiteindelijk de leefbaarheid van onze multibrandboetiek heeft uitgedoofd,” luidt de verklaring van medeoprichter Geert Bruloot in een persbericht.

Iconische schoenenwinkel Coccodrillo stopt

Coccodrillo werd in 1983 opgericht door Geert Bruloot en Eddy Michiels als luxe dames- en herenschoenenzaak. De retailer begon destijds met de verkoop van slechts twee merken: Armando Pollini Design en Fausto Santini. Coccodrillo zette zichzelf op de kaart met de stijlvolle mix tussen klassiek en vernieuwend schoendesign. Zo debuteerde het de eerste schoenencollectie van Belgisch ontwerper Martin Margiela in de jaren 80, voordat hij zijn eigen modehuis oprichtte. Coccodrillo werd een begrip onder (buitenlandse) modeliefhebbers. The New York Times riep de schoenenzaak jaren geleden uit tot ‘best shoe shop in the world’. Coccodrillo is sinds 2017 gevestigd in de Arenbergstraat.

”We zullen Coccodrillo erg missen, maar we besloten de volgende stap te zetten. We kijken ernaar uit om ons blikveld te verruimen en werken nu al aan onze volgende stappen, van mode tot kunst, design, multimedia en allround creatief leven,” aldus Bruloot in de verklaring.

In het persbericht wordt geen sluitingsdatum genoemd.

Foto: Coccodrillo

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN