• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 4 grootste mode e-tailers in Europa noteerden omzet van 8 miljard euro

4 grootste mode e-tailers in Europa noteerden omzet van 8 miljard euro

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Voor Europa’s vier grootste mode e-tailers - Zalando, Vente Privée, Yoox Net-a-Porter, en Asos - was 2015 een gunstig jaar. De vier bedrijven behaalden in het afgelopen boekjaar namelijk een gezamenlijke omzet van maar liefst 8 miljard euro.

De omzetgroei die de bedrijven in 2015 hebben doorgemaakt, bedroeg gemiddeld 21 procent. De cijfers laten duidelijk zien dat de internationale kledingmarkt in Europa in de lift zit, stelt Emerce.

De Duitse e-commerce gigant Zalando behaalde in 2014 nog een omzet van 2,2 miljard euro, maar genereerde in 2015 een bedrag van 3 miljard euro. Vente Privée, na Zalando de grootste Europese mode e-tailer, realiseerde een omzet van 2 miljard euro: 0,3 miljard euro meer dan in het voorgaande jaar. Het onlangs gefuseerde bedrijf Yoox Net-a-Porter zag de omzet groeien van 1,3 miljard euro in 2014 tot 1,7 miljard euro een jaar later. Tot slot is ook de Britse e-tailer Asos in het overzicht opgenomen, met een omzet die is gestegen van 1 miljard in 2014 tot 1,2 miljard in 2015.

De tweecijferige groei van Zalando, Asos en Yoox Net-a-Porter is in de afgelopen tijd organisch tot stand gekomen. Vente Privée, het enige bedrijf uit het lijstje dat niet beursgenoteerd is, heeft de groei naar verluidt voornamelijk te danken aan overnames. In september 2015 verkreeg het Franse bedrijf een meerderheidsaandeel in het Belgische Vente Exclusive.

Foto: Gary Peper via Bloglovin Facebook

Asos
E-commerce
Vente Privee
Yoox Net a porter
Zalando