• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Zeb wint brons tijdens Mercuriusprijs, Colruyt Group naar huis met goud

Zeb wint brons tijdens Mercuriusprijs, Colruyt Group naar huis met goud

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Zeb for Everyone, via Zeb

De jaarlijkse Mercuriusprijs is gisteren weer uitgereikt. De hoofdprijs ging dit jaar naar de Colruyt Group voor het Eco-score concept, zo blijkt uit een persbericht van brancheorganisatie Comeos. Onder de winnaars was echter ook een modepartij, namelijk Zeb die de derde plaats innam.

Tien kandidaten streden voor de Mercuriusprijs, die elk jaar wordt uitgereikt aan het voorbeeld van innovatie in de retail van dat jaar. Dit jaar lag er een extra focus op duurzaamheid. De Colruyt Group ging dankzij Eco-score met de hoofdprijs naar huis. De eco-score geeft met behulp van kleur en een lettercode aangegeven hoe duurzaam een product is. “Het is een gamechanger in het maatschappelijk debat dat volop woedt en met de Eco-score overstijgen ze ook het belang van hun eigen bedrijf. Het is een open systeem dat overgenomen kan worden door andere retailers niet alleen in België, maar ook in de rest van Europa,” aldus juryvoorzitter Gino van Ossel, in het persbericht.

Colruyt Group wint Mercuriusprijs 2021 met Eco-score

Vier van de finalisten zijn modebedrijven. Zo was de JBC in Leuven genomineerd waar een winkelconcept werd geïntroduceerd waar de keten gezinnen wil leren over duurzaamheid. C&A en Van Haren waren ook genomineerd. Winkelketen Zeb viel uiteindelijk als enige modebedrijf in de prijzen en landde op de derde plaats. De modeketen won de prijs voor het concept Zeb for Everyone waarin extra wordt ingezet op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. “Volgens de jury verdienen ze een terechte plek mee op het podium omzet ze met dit project een belangrijk deel van de bevolking beter bedienen en daarmee tegelijk de wereld tot een mooiere plek maken voor iedereen,” aldus Comeos in het bericht.

De tweede plaats ging naar Light Gallery. Het bedrijf viel in de prijzen voor de volledig vernieuwde winkel in Drogenbos waarin minder producten zijn, maar wel momentboxen geïntroduceerd zijn met verschillende verlichting naargelang het moment van de dag. De jury noemt het de meest vernieuwende remodeling van het jaar binnen de retail met een duidelijke focus op de klant.

Comeos
Mercuriusprijs
ZEB