• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zeb investeert 200.000 euro in betere shopervaring voor mensen met een beperking

Zeb investeert 200.000 euro in betere shopervaring voor mensen met een beperking

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zeb lanceert vandaag het actieplan ‘Zeb for Everyone’. De Belgische modeketen wil met het plan en een investering van 200.000 euro een betere winkelervaring bieden aan mensen met een beperking, zo is te lezen in een persbericht.

Zeb voerde onderzoek uit in samenwerking met Inter en Hart voor Handicap. Uit het onderzoek bleek dat winkelen voor mensen met een beperking vaak nog een uitdaging is. Zo is gekeken naar ruime doorgangen, een rolstoelvriendelijke ingang, een overzichtelijke winkelinrichting, een ruime paskamer en kapstokken op verschillende hoogtes in de paskamer. Als winkels beschikten over alle nodige faciliteiten gaf bijna 7 op de 10 respondenten aan meer fysiek te gaan winkelen.

“Uit onderzoek is gebleken dat onze winkels al aan veel noden van mensen met een beperking voldoen. Zo zorgen we ervoor dat onze winkels een brede ingang - zonder drempels, en eventueel met hellingbaan - hebben en creëren we bredere doorgangen voor rolstoelgebruikers. Toch vinden we het belangrijk om steeds te blijven innoveren en gaan we op zoek naar manieren om het shoppen nog verder te optimaliseren voor mensen met een beperking,” aldus Luc Van Mol, CEO van Zeb, in het persbericht. Zeb gaat investeren in het rolstoelproef maken van de paskamers, vestigingen die nog niet beschikken over parkeerplaatsen voor mindervaliden worden hiervan voorzien en in nieuwe vestigingen worden de winkels ook voorzien van een toilet voor rolstoelgebruikers. Naast alle fysieke veranderingen in de winkels, wordt ook ingezet op een opleiding voor winkelmedewerkers waarbij ze leren hoe ze de shopper het beste kunnen ondersteunen tijdens het winkelen.

Niet geheel onbelangrijk: als onderdeel van ‘Zeb for Everyone’ stapt het bedrijf ook in een pilootproject om jobstudenten met een beperking werkervaring te geven bij Zeb.

Beeld: Zeb

inclusief
Inclusiviteit
ZEB
zeb for everyone