Tim Coppens genomineerd voor Andam Award

De Belgische modeontwerper Tim Coppens is een van de zes genomineerden van de 27e Andam Award. Het is een prijs van het Franse kunstfonds (Association Nationale pour le Développement des Arts de la Mode) om ontwerpers die aan het begin van hun carrière staan, verder te helpen. De winnaar van de Andam Grand Prix krijgt een geldbedrag van 250.000 euro. Coppens neemt het op tegen Wanda Nylon, Aalto, Koché, Jacquemus en OAMC.

De Andam-award werd in 1989 gelanceerd. De allereerste winnaar was Martin Margiela. Daarna sleepten meerdere Belgische ontwerpers als Véronique Leroy, Christian Wijnants en Anthony Vaccarello de modeprijs in de wacht. Ook Nederlandse modeontwerpers Viktor & Rolf en Iris van Herpen gingen eens met de prijs naar huis.

De Andam-award is niet de enige modeprijs waarvoor Coppens momenteel in de race is. Voor het derde jaar op rij is hij kanshebber op de Council of Fashion Designers of America (CFDA) Award voor herenmode.

Tim Coppens startte zijn eigen label in New York in 2011. Nadat Coppens in 1998 afstudeerde aan de modeacademie in Antwerpen, ging hij aan de slag bij labels als Bogner, Adidas en Ralph Lauren, om in 2011 een mannenlabel te lanceren vanuit zijn huidige woonplaats New York. Zijn werk wordt gekenmerkt door grafische invloeden en referenties aan de kunstwereld. Elk seizoen stelt Coppens zijn nieuwe collectie voor op de mannenmode-editie van New York Fashion Week.

Tim Coppens werk werd al eerder onderscheiden met modeprijzen. In 2014 won Coppens de CFDA Swarovski Award in de categorie mannenmode. Datzelfde jaar sleepte hij ook een nominatie voor de LVMH prijs in de wacht. In 2013 ontving Coppens de Fashion Group International Rising Star of the Year award, en een jaar daarvoor ging hij naar huis met de Ecco Domani Fashion Foundation Award voor beste nieuwe mannenmodeontwerper.

De 2016 CFDA Fashion Awards worden uitgereikt op 6 juni in New York, de 2016 ANDAM Fashion Award op 1 juli in Parijs.

Foto: Tim Coppens website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN