Tim Coppens genomineerd voor CFDA Awards en LVHM Prize

De Belgische ontwerper Tim Coppens is maar liefst tweemaal genomineerd voor een prestigieuze modeprijs. Dinsdag werd al duidelijk dat hij kans maakt op de Council of Fashion Designers of America (CFDA) Award. Vandaag is bekend gemaakt dat de ontwerper zich ook nog tot de twaalf finalisten

van de LVMH Prize for Young Fashion Designers mag rekenen. De CFDA Awards worden 2 juni uitgereikt in Lincoln Center’s Alice Tully Hall in New York. De winnaar van de LVMH Prize zal op 28 mei worden gekozen, na een presentatie voor de jury in het hoofdkantoor van het modeconcern Parijs.

Coppens Tim Coppens genomineerd voor CFDA Awards en LVHM Prizetwee keer genomineerd als talentvolle, jonge ontwerper

CFDA reikt elk jaar de Swarovski Awards uit aan de beloftevolste aanstormend modetalenten. Coppens is genomineerd in de categorie 'Menswear', de categorie die vorig jaar door Phillip Lim werd gewonnen. Toen was Coppens ook al een van de genomineerden. Datzelfde jaar won hij de Fashion Group International Menswear Rising Star Award. Een jaar eerder, in 2012, kreeg hij de Ecco Domani Award voor Best New Menswear Designer of The Year.

Met zijn nominatie voor de LVMH Prize for Young Fashion Designers maakt Coppens kans op een geldbedrag ter waarde van 300.000 euro en een jaar lang technische en financiële ondersteuning van de LVMH groep.

Nadat Coppens in 1998 afstudeerde aan de modeacademie in Antwerpen, ging hij aan de slag bij labels als Bogner, Adidas en Ralph Lauren, om in 2011 een mannenlabel te lanceren vanuit zijn huidige woonplaats New York. De kleding hangt inmiddels bij verschillende internationale verkooppunten, onder andere Barneys New York en Los Angeles en Ln-cc in Londen. Na afloop van zijn laatste modeshow voegde hij nog eens vijf nieuwe verkooppunten aan de toch al indrukwekkende lijst toe, meldt Wwd.com. “De orders blijven binnenkomen,” aldus de ontwerper.

Coppens creaties kenmerken zich door minimalisme

Coppens collecties zijn sportief, maar tegelijkertijd elegant. De kleding is minimalistisch en de ontwerper is fan van slechts een enkel kleuraccent tussen de voornamelijk zwarte en beige of witte collecties. De energie van de stad en de straatcultuur vormen een inspiratiebron, net als het spanningsveld tussen het nu en de toekomst.

Tijdens zijn herfst- en wintershow op New York Fashion Week 2014 liet Coppens nylon legergroene bomberjacks en lederen bomberjacks zien, wollen jassen met sportieve twist in lichtgrijs en doorgestikte jassen: bijna allemaal met capuchon of sportief opstaande kraag. Er waren heel veel gympen en de enige kleur, buiten het legergroen, was het blauw van de grote ruiten op drie wollen jassen. “Voor mij is construeren niet alleen maar simpelweg stoffen samenvoegen en ze er goed uitlaten zien op een foto,” vertelde de ontwerper vlak voor de show in een interview met Wwd.com. “Het gaat om details die je alleen van dichtbij kan zien en voelen.” De zakken van een bomberjack zijn bijvoorbeeld onzichtbaar verwerkt in de geometrische vormen van het voorpand, aldus de modewebsite.

Coppens stuurde dit keer naast mannen, ook een aantal vrouwen de catwalk op. Voor de lente van 2014 presenteerde de ontwerper al een capsulecollectie voor vrouwen, wat nu dus een vervolg kreeg.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN