• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Filou & Friends en HNST lanceren kinder jeanscollectie

Filou & Friends en HNST lanceren kinder jeanscollectie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Filou & Friends x HNST. Beeld via Be Public Group

Belgische merken Filou & Friends en HNST hebben de handen ineen geslagen, zo is te lezen in een persbericht. De twee lanceren een duurzame en circulaire kinderjeanscollectie.

De collectie bevat diverse kledingstukken die gemaakt zijn van oude denim en hernieuwbare materialen. Alle items zijn op hun beurt volledig recycleerbaar en zijn daarnaast unisex. De collectie bevat jeansbroeken, een jeanshemd en jasje, jeanssalopettes en een jeanshoedje. De collectie is vanaf 26 augustus te koop bij Filou & Friends.

Denimmerk HNST staat altijd open voor samenwerkingen met gelijkgestemden. Kinderkledingmerk Filou & Friends werkt juist aan een transitie van lineair naar circulair merk. De afgelopen twaalf maanden hebben de twee teams gewerkt aan de kinderjeanscollectie.

Wanneer de jeans niet meer gedragen worden door de eigenaar, kan het kledingstuk worden teruggebracht naar Filou & Friends. Mocht het item het einde van zijn levensduur hebben bereikt, dan wordt het kledingstuk aan HNST gegeven zodat het gerecyleerd kan worden en mogelijk gebruikt als grondstoffen voor nieuwe jeans.

Rudi Maes, CEO Filou & Friends, in het persbericht: “Onze doelgroep zijn jonge kinderen, de toekomst van morgen. Als onderneming wil je die doelgroep dan ook effectief een toekomst geven door voor duurzaam te gaan. Onze kleding moet dus niet alleen fashion en 'play proof' maar ook 'future-proof' zijn. Daarom maakt Filou & Friends de transitie van een lineair naar een circulair kledingmerk waarbij we focussen op een lange levensduur van de producten die we aanbieden en op het vermijden van afval. We zijn erg blij dat we met een innovator als HNST kunnen samenwerken en mee kunnen bouwen aan een duurzame en eerlijke mode.”

Lander Desmedt, medeoprichter HNST, voegt toe: “We zijn zeer trots dat we met Filou & Friends een sterke partner vinden om een duurzame en circulaire kinderjeanscollectie uit te brengen. We zitten meteen bij de goede doelgroep, want zoals ze zeggen: ‘goed begonnen is half gewonnen’. Een kindercollectie was trouwens een vraag die ook meermaals vanuit onze community kwam. De ontwikkeling was echter wel een uitdaging: zo gebruiken we normaal bijvoorbeeld afschroefbare knopen, maar die kunnen onveilig zijn voor kinderen. Dus moesten we op zoek naar 'play proof' oplossingen: dit wil zeggen dat de elastiek en metalen knopen manueel verwijderd moeten worden voor recyclage. Een proces dat perfect mogelijk is binnen het gesloten take-back systeem van Filou & Friends.”

Lees ook:
Kinderkledingmerk Filou & Friends rolt nieuwe circulaire strategie uit, samenwerking Yuma Labs uit de startblokken
filou friends
HNST